Circuit-training

Circuit-training

Bij een circiuittraining wordt je volledige lichaam getraind. Je voert meerdere oefeningen voor het hele lichaam achter elkaar uit. Ook werk je aan de conditie, omdat je aan het einde van elke oefening (bijna) geen rust inlast. De rust die je tussen de oefeningen krijgt, is alleen van het lopen naar de volgende oefening en dit gebeurt alsnog in een flink tempo. Circuittraining heeft dus als doel om de kracht en het uithoudingsvermogen te vergroten. Dit is ideaal voor mensen die willen afvallen, maar ook voor hen die in spiermassa aan willen komen en zich fit willen voelen.

Bij de meeste vormen van circuittraining worden eerst de grote spiergroepen getraind en dan pas de kleinere spiergroepen. De reden hiervoor is dat je door het eerst trainen van de grote spiergroepen je meer spiermassa op kan bouwen. Het is daarom het meest efficiënt om je energie te steken in het trainen van grote spiergroepen.

Circuittraining is een ideale manier van trainen voor mensen (bijvoorbeeld beginners) die willen afvallen, goed in shape willen zijn en het leuk vinden om in groepsverband te trainen.