Start2trail

Wie denkt dat trailrunning is voor stoere mannen met baarden die in de bergen en de woeste natuur 100 km rond rennen en elke rivier doorsteken die ze tegenkomen…..heeft het fout. Nee, trailrunning is voor iedereen die een beetje sportief is en houdt van sporten in de natuur!

We gaan van de wegen af en de natuur in! Weg van de drukte. In de maand mei gaan wij trailrunnen in de omgeving van Nunspeet. De bossen in en de heuvels over. Tijdens de clinic krijgen jullie informatie over materialen, voeding en drinken. Daarnaast de benodigde technieken om te klimmen, dalen en lopen op verschillende ondergronden. Dit wordt aangevuld met de benodigde krachtoefeningen want voor trailen moet je iets meer beschikken over kracht. Qua basisniveau gaan we ervan uit dat je 5 km onafgebroken kunt hardlopen. Trailrunning klinkt misschien heel zwaar en moeilijk, maar dat valt erg mee. Wij helpen je in 5 weken een goede basis te leggen voor het trailen en wellicht voor langere trails in de toekomst.

Als afsluiting van deze clinic gaan we deelnemen aan de Steamtrail van Viking Outdoor. Een prachtig en uniek trail evenement in Dieren (Nationaal park Veluwezoom) georganiseerd door runners met passie voor de trailsport. Kosten van deze trail zijn wel voor eigen rekening.

Zaterdag 2 mei om 10.00 uur gaan wij van start in Nunspeet met de eerste training. De overige data zijn zaterdag 9, 16, 23 en 30 mei. De Steamtrail is het weekeind daarna op zaterdag 6 juni.

Deelname aan Start2Trail bedraagt €50.

(Er is echter plek voor 15 deelnemers. Dit om de groep klein te houden en de kwaliteit te waarborgen).

Dit is inclusief:

  • 5 trainingen door een gecertificeerde trailrun trainer.
  • koffie en thee en wat lekkers na elke training.
  • 10% korting bij Run2Day Zwolle op schoenen en kleding
  • 15 % korting bij Ultrarun-store
  • Een grote glimlach!!

Vragen?! Stuur gerust een mailtje naar: [email protected]