HIIT-training

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Hou jij ervan om op hoge intensiteit te trainen, of je grenzen te verleggen? Deze trainingen zijn kort, intensief, maar wel zeer effectief op verschillende vlakken!

De focus bij een HIIT-training (High Intensity Interval Training) is dat we trainen met een interval karakter net als bij een ‘circuittraining’. Uiteraard wordt er ook hier gestart met een rustige warming-up.

Anders dan bij de ‘circuittraining’ is dat de intensiteit een stuk hoger ligt, de oefeningen duren nu veel korter en de rustperiodes zijn een stuk korter. Het zijn dus zeer explosieve series. Het doel is om bij elke oefening de hartslag flink omhoog te brengen, waardoor je dus voornamelijk traint op uithoudingsvermogen. Tijdens de training verbrand je ontzettend veel calorieën en spreek je beide soorten spierweefsels aan: type 1 en type 2.

Misschien wel het grootste voordeel van een HIIT-training is de ‘afterburn’. Zelfs na de training verbrand je nog calorieën. De naverbranding van een HIIT-training is velen malen hoger dan een training op lagere intensiteit. Een HIIT-training zorgt dan ook voor een verhoogde verbranding van vetcellen.

Krik je conditie de lucht in en ervaar zelf wat een HIIT-training met je doet! Een proeftraining kun je HIER zelf inplannen!