Hoeveel water moet je per dag drinken?

De vraag die je wel eens voor jezelf stelt, hoeveel moet ik nou eigenlijk drinken op een dag en kan ik daarmee zelfs nog teveel drinken, in deze blog gaan we je dat haarfijn uitleggen.

Een gezonde volwassene heeft ongeveer 35 ml water per dag per kilogram lichaamsgewicht nodig. Deze richtlijn wordt aanbevolen door wetenschappelijke organisaties. Een persoon van 50 kilo heeft dus +/- 1,7 liter nodig, bij 60 kilo 2,1 liter, bij 70 kilo 2,4 liter en bij 80 kilo 2,8 liter en ga zo maar door, neem hiermee dus als regel in mee, weeg ik meer dan moet ik ook meer water drinken

Denk je dat je nooit te veel water kunt drinken? Dit kan wel namelijk! Te veel water drinken is even schadelijk als te weinig water drinken. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid staat gelijk aan de hoeveelheid water die uw nieren en hart kunnen verwerken en mocht je daar dus veel overheen gaan dan blijven blijvende bezoekjes aan de wc je niet bespaard blijven.

Hoeveel water je per dag moet drinken is ook afhankelijk van je leeftijd, dieet, activiteit en het klimaat. Een energiek persoon met een actieve baan heeft dus meer water nodig dan een kantoormedewerker, dit omdat deze minder beweegt. Maar in beide gevallen is de aanbevolen hoeveelheid voor een gezond persoon ongeveer 2 tot 3 liter per dag.

Ouderen hebben minder dorst hebben en drinken over het algemeen minder. Dit kan gevolgen hebben, van problemen met hart en bloedvaten tot aan een verzwakt immuunsysteem. In het ideale geval drinken ouderen dagelijks 1,5 liter water om levensbedreigende uitdroging te voorkomen, dus hoe ouder je wordt, hierbij blijft het water drinken dus enorm belangrijk.

Conclusie
Te weinig water drinken is een veelvoorkomend probleem, mensen denken er vaak niet aan en dat zorgt onder andere voor hoofdpijn, krampen en uitdroging, dit wil je ten alle tijden voorkomen dus wil je genoeg water binnenkrijgen, je kan dus ook teveel water binnenkrijgen, dit kan je lichaam dan eigenlijk niet meer bewerken en wordt gelijk weer gefilterd en weer uit het lichaam verwijderd, drink tussen de 2 en 3 liter water op een dag en je zit in de gezonde regio

Neem contact op!
close slider

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace
× Kunnen wij je ergens mee helpen?