5 tips hoe je sporten kan combineren met een drukke agenda!

In deze tijden is het niet raar als je agenda bijna de hele week gevuld is met afspraken. Denk aan werk, sport voor de kinderen, familie verplichtingen, sociale gelegenheden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het sporten schiet er dan vaak bij in en staat dan toch vaak op de laatste plaats. Eigenlijk wel bijzonder toch? Iets wat bevorderlijk is voor je gezondheid en in mijn ogen eigenlijk prioriteit hoort te hebben in je dagelijkse leven.

Daarom hierbij wat handige tips & tricks die je meteen in de praktijk kan toepassen om het sporten weer toe te passen in jouw drukke agenda.

Tip #1: sta iets eerder op
Onderzoek heeft uitgewezen dat vroeg opstaan (na voldoende slaap :-)) goed voor de gezondheid is. Als je opstaat voordat je kids wakker zijn en even tijd voor jezelf neemt, maak je een goede start van de dag. Dat geeft je meer energie voor de rest van de dag.
Gebruik die tijd nuttig. Start met een groot glas water om je lijf te hydrateren. Geniet daarna van een kop thee of koffie, lees iets ontspannends. Of nog beter start je dag met ontspanningsoefeningen of een korte workout. Uit onderzoek blijkt dat sporten in de ochtend je cognitieve vaardigheden verbeteren. Dus je kan beter denken, leren en onthouden. Mooi meegenomen dus. Zeker weten dat jij fit en energiek aan je dag begint!


Tip #2: sport efficiënt
Kies een sport die je bijna overal kunt doen. Of je nu onderweg bent of laat thuiskomt. Ideaal is als deze vorm van beweging niet te veel voorbereiding vraagt (laat windsurfen voor het weekend) en je niet veel tijd nodig hebt voor een intensieve work-out (sorry, golfers). Een intervaltraining met hoge intensiteit, krachtoefeningen met je eigen gewicht en hardlopen zijn bijvoorbeeld perfecte keuzes.

 Tip #3: plan vaste sportmomenten in
Het beste is om lichaamsbeweging in te roosteren. Houd je er ook aan net als bij andere afspraken. Wijk er niet van af. Als je er geen tijd voor vrij maakt in je agenda, zal je er geen tijd voor hebben. Werk desnoods met een personal trainer, zodat je sowieso die afspraak wekelijks moet nakomen.

Tip #4: kies iets boven niets
Je hebt geen uur nodig (of zelfs 30 minuten) voor een complete work-out. En een paar oefeningen zijn altijd beter dan helemaal niets doen. Zelfs zeven minuten sporten maakt een verschil. Je kunt altijd wel een paar vrije minuten vinden per dag (écht!). Met een effectieve work-out, die je regelmatig doet kun je wonderen verrichten voor je lichaam en geest.

Tip #5: probeer dagelijks meer te bewegen
Pak de fiets (een e-bike telt niet ;)) in plaats van de auto, neem de trap in plaats van de lift, doe een paar squats of spring op en neer totdat de koffiemachine zijn werk heeft gedaan… Doe na het eten nog een potje tikkertje met de kids, dans op jullie favoriete muziek door de kamer of ga met een vriend/vriendin wandelen in plaats van borrelen. Er zijn tig manieren om meer te bewegen en dus fitter te worden of te blijven. Wees creatief, zolang je maar beweegt. Doe je dit ook nog eens buiten, dan spat je energielevel door het dak.

Blog geschreven door Kenneth van Dorp.

Neem contact op!
close slider

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace
× Kunnen wij je ergens mee helpen?